Kategorier
Okategoriserade

Vikten av att vara förutseende

Det finns inga relationer som är lika, gällande ägande mellan de två parterna. Den ena kanske har tjänat mer pengar och den andra kanske har fått ett arv i form av saker eller fastigheter.

Även de bästa relationer kan en dag ta slut och tyvärr kan det hända att det blir ett avslut som inte är så städat och trevligt. Det kan finnas mycket sårade känslor och en förtvivlan som kan göra att man börjar bråka om allt. Då kan det vara klokt att ha ordning på vad som tillhör respektive part, medan man är sams och i en bra relation. Och även om allt är lugnt och stillsamt så är det ändå viktigt att kontakta advokat vid bodelning, så att allt går rätt till. Det krävs de rätta formuleringarna och de rätta dokumenten för att allt ska vara lagligt och hålla hela vägen.

Ordning inför framtiden

Idag är det mycket vanligt att par har gemensamma barn, men även barn sedan tidigare relationer. Det gör att det kan bli mycket besvärligt om den ena eller båda parterna går bort. Speciellt ifall det är något som kanske gått i arv i en släkt eller något som till och med kan vara en gåva från en av parternas föräldrar eller syskon. Vad det än är och vad skälet än är, så händer det att man vill göra en bodelning även om man inte är på väg att skiljas. Det kan underlätta för alla parter om delningen är skriftlig.