Kategorier
Allmänt

Våga säga nej till narkotika

Narkotikabrott är ett vanligt brott i Sverige. Många åker fast när de är påverkade eftersom de drar uppmärksamhet till sig. Att bli dömd för narkotikabrott kan komma att förfölja dig länge.

Grupptryck är förrädiskt och dess inverkan på människor är underskattad. Det som kanske började med en oskyldig afterwork på den lokala krogen och några öl tillsammans med kollegorna en fredag eftermiddag spårade snabbt ur till någonting helt annat. Ett par öl in tog en av kollegorna fram en påse ur innerfickan. Innehållet såg ut som mjöl, men du förstod förstås att det inte var ingrediens till att göra pannkaksmix som kollegan hade tagit med sig. Snart var det flera vid bordet som hade hakat på kollegans idé att gå in på toaletten med påsen och göra kvällen betydligt mer intressant. Du ville egentligen inte, men du blev övertalad. Det var för svårt att säga nej. Det önskar du att du hade gjort några timmar senare under kvällen när du istället greps av polis.

Tuff framtid väntar

Det är inte många steg från att bli tagen av polis när du är påverkad till att bli dömd för narkotikabrott. Slutar rättegången i en fällande dom kan det förfölja dig i flera år framöver, kanske för alltid. Du kanske blir av med jobbet och får svårt att skaffa dig ett nytt eftersom arbetsgivare inte sällan kräver in ett utdrag från belastningsregistret. Vänner och familj kanske vänder dig ryggen. Som du önskar att du kunde gå tillbaka och förändra den där kvällen på krogen. Läs mer om narkotikabrott på denna hemsida: narkotikabrott.nu