Kategorier
Allmänt

Risker i trafiken

Två delar som måste klaras för att du ska få ditt körkort. Men var inte orolig, för om du bara tar det lugnt och fokuserar så kommer du säkert klara alla test och delar som ingår i utbildningen.

När du ska ta körkort så är det två delar som du ska klara. Det består av teori och praktik. Du ska kunna trafikregler, vägmärken och annan viktig information om trafiken och din bil. Och självklart ska du även kunna köra en bil. Så det är vad praktiken består av. Men på senare år har det tillkommit två utbildningar som du ska delta i, för att kunna få ditt körkort. Det är något som heter risktvåan och som består av körning på ett halt underlag. Eller halkkörning som det tidigare hette. Du ska även delta i en information som heter riskettan. En kurs som handlar om risker i trafiken som påverkar föraren i form av trötthet, alkohol och droger.

Viktigt inför framtiden

Det är mycket viktigt att du lyssnar uppmärksamt när du deltar i riskettan i Stockholm, eller övriga delar av landet. Troligen har du en aning om att alkohol och droger kan påverka din körning. Men du kanske inte vet att även mindre mängder kan ge en allvarlig påverkan på reaktionsförmågan. Så är det även med trötthet. Något som det inte talas lika mycket om i vardagen. Är du mycket trött så sjunker din reaktionsförmåga kraftigt. Du riskerar även att somna vid ratten, vilket kan orsaka en bilolycka.