Kategorier
Allmänt

Gör dig av med skroten

Många äger idag en bil, oftast som de kör aktivt med. Med tiden man kör eller att den står så slits bilen. Hur många gånger kan man reparera en bil innan det är dags att ge upp om den och skaffa en ny?

I Stockholm är det aldrig lugnt, dagligen kan man höra om saker som händer. För de som bor där finns det massor att göra. Oavsett om man bor där eller ej vill man gärna undvika rusningstrafiken. I en storstad som Stockholm kan man även förstå hur snabbt och enkelt det händer en olycka. Någon kör om för snabbt, eller hinner inte med att bromsa. I trafiken kan allt hända, trots att man själv kör försiktigt. Händer något och bilden blir totalt kvaddad, då kan man skrota bilen i Stockholm.

Lämna och köp

På en skrot kan man göra mer än att lämna sina skrotbilar. Man kan även köpa begagnade bildelar där. Många skrotar säljer de fungerande delarna på bilarna som lämnas in. Det är snällare mot både plånboken och klimatet att återbruka saker som redan finns.

Trots att man köper en bildel på skroten kan den hålla länge. Det kan vara en nyare bil som varit med i en bilolycka, exempelvis i Stockholms rusningstrafik, där bilen är för dålig för att lagas. Trots det är många av delarna glada och kan fungera flera hundratals mil mer. Har du själv en skrotbil, låt den inte bara stå. Lämna in den på en bilskrot i stället.