Kategorier
Allmänt

Säkrare tak med rätt utrustning

En sak är säker. Vad än tak är till för, är de inte avsedda för att det ska springa och klänga folk på dem. Ibland händer det i alla fall. Plötsligt är någon där och vinglar runt. Vad gör du då?

Ärligt talat är det förstås försent att göra något alls när du redan har folk på taket. Vad vi har tänkt att ta upp är i själva verket de olika situationer som kan uppstå – och hur du som fastighetsägare kan förebygga dem. Förr eller senare kommer det att bli aktuellt.

Som bekant är landet fullt av hus, stora och små. Du kanske äger ett litet lantligt hemman eller ansvarar för en enorm fastighet på trettio våningar. Troligen finns det ett tak, oavsett storlek på ditt hus. Annars har du större problem än taksäkerhet.

Hjälpmedel för klättrare

Vad händer med ditt tak? Har du fått påväxt och mossa på takpannorna? Kanske behövs det bytas plåt eller skottas snö? Klättrare skuttar i regel inte bara upp på ditt tak. Troligen är de där av en anledning, och en välgrundad sådan. Du har nog bjudit dit dem i ett svagt ögonblick.

Det är förstås obehagligt för både klättrare och för dig som ansvarskännande fastighetsägare om en olycka skulle hända. Givetvis har du funderat över saken och nu är du kanske på gång att skaffa utrustning som gör arbetet på taket säkert? Bra.

Skydd, stegar och ankarpunkter är viktigt att installera. Glidskydd, räcken och annat smått och gott gör dina klättrare på taket både gladare och tryggare. Läs mer om taksäkerhet på denna sida: taksäkerhetstockholm.nu