Kategorier
Utbildning

Hotellpersonalen får utbildning i HLR i Göteborg

Jobbar man på hotell kan det hända att man möter gäster som inte mår bra. Ibland är det illa och då är det bra att ha fått en utbildning i HLR i Göteborg.

Samtalet för dagen på det lilla hotellet handlade om att en person på ett annat hotell i Göteborg hade ramlat ihop av ett hjärtstillestånd. Det hade som tur gått bra då det funnits personal på plats som visste precis vad de skulle göra. Tänk om det skulle hända på deras arbetsplats. Var det någon som kunde hjärt- och lungräddning?

Det visade sig att flera hade gått en utbildning för många år sedan. Frågan var hur mycket man kom ihåg. Oroade pratade de med sin chef och sade att de gärna ville ha en utbildning i HLR för att kunna känna sig trygga med att de visste vad som skulle göras i en krissituation. Den kunde komma när som helst.

Utbildning i HLR blir av

Chefen förstod deras oro och började genast se om det fanns någon HLR-utbildning i Göteborg som han kunde skicka sina anställda på. Till sist hittade han ett utbildningsföretag som faktiskt kunde komma till hotellet och utbilda personalen på plats. Det skulle vara perfekt då de fick lära sig det i den miljö de jobbade i.

Personalen blev glada när de fick höra talas om utbildningen och såg fram emot den. När dagen kom var de redo att lära sig. Efteråt var stämningen uppsluppen bland personalen. Nu visste de att var och en klarade uppgiften plus att arbetskamraterna skulle rycka in och hjälpa om en situation uppstod.