Kategorier
Okategoriserade

Isolering Uppsala – sänk dina kostnader 

Har du för höga kostnader för uppvärmning och energi i din villa i Uppsala? Att många villaägare dragits med högre kostnader än normalt under de senaste åren – och under vintrarna, i synnerhet – har gjort att många tagit steget mot nya investeringar. Det kan handla om bergvärme, solenergi och andra lösningar. 

Problemet är att man installerar detta, men där man ändå inte får den effekt man kalkylerat med. Kostnaderna är lägre – men fortfarande höga. Det finns ofta en förklaring till detta och den ligger i undermålig isolering i Uppsala. 

Bor du i ett äldre hus så är det också ganska troligt att den isolering i Uppsala som finns i detta har passerat sitt bästföredatum och att det är dags att göra någonting åt den saken. 

Isolering Uppsala – varm luft stannar inomhus 

Genom att kontakta en specialist på isolering i Uppsala så kan du få en mätning utförd och sedan en skräddarsydd lösning vad gäller tilläggsisolering implementerad i din villa. I vanliga fall kan man se att en sådan sker vid kritiska områden som exempelvis taket och vinden. 

Genom bättre isolering i Uppsala på taket så kan den varma luften stanna inomhus, den kalla luften hållas kvar på utsidan – och du får på köpet en lägre räkning där klimatet inomhus dessutom blir betydligt mer behagligt. Utöver detta så minimeras också risken för både mögel- och fuktskador. 

Andra investeringar som komplement till isolering 

Isolering i Uppsala är det första steget mot lägre kostnader, men det finns  även fler steg att ta. Ett sådant är att se över det vi inledde texten med. Har man bra förutsättningar för exempelvis bergvärme så är det något som definitivt kommer att bli en lönsam investering. 

Ser man till andra kritiska områden vad gäller värme- och energiförluster så är fönstren ofta talande. Hur gamla är dina fönster? En renovering – eller ett byte – kan vara en riktigt bra investering att ta.