Kategorier
Bygg & Renovering

Golvslipning Stockholm – tänk på detta

Dags att byta ut ditt gamla golv i Stockholm mot ett nytt? Vi skulle säga att det först kan göras efter att du uteslutit möjligheten till en golvslipning i Stockholm. Om du inte exempelvis tänkt dig att byta ut ett laminatgolv mot en vacker parkett så finns det sällan någon anledning att byta golv. Exempelvis det motsatta – att byta ett parkettgolv mot ett laminatgolv – är helt förkastligt.

Men, mitt golv är ju repigt, slitet och allmänt tråkigt? Ja, men det är det på det översta lagret. Under detta finns en patina, en personlighet och en inneboende skönhet som tas fram genom en golvslipning i Stockholm – och som sedan ytterligare förstärks genom en ytbehandling. Du får ett golv som är som ett nytt – men till ett betydligt lägre pris.

Hur ska man då tänka i samband med en golvslipning i Stockholm? Här nedan följer några goda råd att ha med längs vägen:

  • Göra själv? Vi skulle definitivt avråda dig som lekman att genomföra en golvslipning i Stockholm på egen hand. Det handlar om ett tufft projekt som kräver en van hand. Att försöka styra en 80 kilos slipmaskin som A) låter mycket och B) som hela tiden skakar är långt ifrån enkelt. Dessutom så är det känsligt sett till att man sällan får en andra chans – golvet har viss slipyta och misstag kan bli kostsamma. Rådet är att ta professionell hjälp.
  • Priset? Pris på golvslipning i Stockholm är varierande och det beror helt på vilken firma du anlitar, vilket typ av golv det handlar om samt exempelvis vilken yta – hur stor – samt vilken ytbehandling du ska välja. En slipning av ett parkettgolv – med två lackbehandlingar – kan kosta från 240 kronor/kvm. Jämför gärna priserna innan du går vidare.
  • Ta in offerter. Se till att ta in så många offerter som möjligt och skaffa dig genom detta en referensram och ett förhandlingsläge. Välj bort de dyraste och de absolut billigaste företagen.
  • Verifiera kvaliteten. Alla företag påstår att de är bäst. Det ligger i sakens natur, men som kund så måste man idag också verifiera dessa påståenden. Vilket man gör genom att kontakta referenser och tidigare kunder. Var ha företaget genomfört en golvslipning i Stockholm tidigare och hur kan jag komma i kontakt med dessa kunder? Se även till att kolla yrkesbevis samt exempelvis branschorganisationer och medlemskap i sådana. Köp aldrig grisen i säcken. Tyvärr finns en väldigt varierande kvalitet mellan olika företag. Även om alla skriver att de är bäst.
  • Använd Rot-avdraget. Glöm inte att du som privatperson kan använda Rot-avdraget i samband med en professionell golvslipning i Stockholm. Detta gör att du kan dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Säg till företaget inna så drar de beloppet redan på fakturan. Ett enkelt sätt att få ett kvalitetsjobb utfört till ett lågt pris!