Kategorier
Bilar

Byta till vinterdäck i tid

Vinterdäck behöver man ha på bilen under vinterperioden. Beroende på var i landet man bor behöver man byta däck olika tider. Men det är viktigt att det görs i tid när vädret slår om till vinter.

Vinterdäck är behövligt för att kunna ta sig fram säkert längs vägarna. Vi behöver dem för att inte riskera att kasa av vägen när det är is och slask på den. Använder man sig av vinterdäck kan det vara dubb på dem som hjälper till att få fäste. Det finns ju även allrounddäck för dem som föredrar det, däremot är vinterdäck säkrare än allrounddäck. Oavsett vilka däck man har så behöver de vara godkända att köra med, och ska man byta dem ska det ske i tid. Att byta till vinterdäck är extra viktigt att göra innan det blir halt. Detta kan vara avgörande för att undvika en olycka som annars kan hända.

Snabbt byte till vinterdäck

Det går väldigt snabbt och smidigt att byta däck. För däckverkstaden är detta något de gör dagligen och de har alltså full koll på vad de gör. När de gör däckbytet kollar de dessutom igenom däcken så de är i bra skick. De balanserar även däcken och ser till att allt är som det ska. En del däckverkstäder har plats för förvaring av dina andra säsongsdäck. Är detta något du behöver ska du givetvis ta den tjänsten. Inte alla har plats att förvara de andra däcken hemma. Glöm inte att boka din tid hos däckverkstaden i tid.