Kategorier
Måleri

Målare gör barn lyckligt i Stockholm

Målare i Stockholm målar på alla möjliga ytor. Bland annat får lekstugor färg och nytt liv. Något som gör barnen lyckliga och kreativiteten får omedelbart fart.

Dottern Kia har varit hos mormor hela helgen och ska snart komma hem till mamma och pappa och huset utanför Stockholm. Vad hon inte vet är att det väntar en överraskning. Något som mamma Eva och pappa Micke har planerat länge. Överraskningen är nymålad men hinner förhoppningsvis att torka innan hon anländer.

Flera månader innan har mamma Eva beställt en lekstuga av farbror Lars som var snickare. Den skulle fraktas till tomten och sedan målas av en målare från Stockholm. Insidan skulle tapetseras och utsidan målas med röd färg och förgyllas med vita knutar precis som stora huset. Nu var det klart och mamma hade satt upp gardiner och inrett.

Målare stannade för att se reaktionen

De hade valt mellan företagsnamn som Norrmalms Måleri i Stockholm och Petterssons färg och flera andra. Den valda firman hade skickat målaren Anton som även skulle måla gästrummet medan lillstugan torkade. Det passade perfekt då även han ville se Kias reaktion då han älskade barn och tyckte att överraskningen var bästa delen av allt.

Mormodern satt bak i bilen med Kia och hade knutit en scarf för flickans ögon. Kia leddes sedan ut och fram till stugan. Hon var förväntansfull då hon småfnissade. De räknade ner från tre och scarfen avlägsnades. Det blev alldeles tyst. Sedan kom ett lyckotjut som säkert hördes i hela trakten. På ett ögonblick hade Kia rusat in i stugan och lät fantasin flöda fritt.