Kategorier
Allmänt

Hur inreder du med öppen spis?

Mysfaktorn nummer ett är sedan stenåldern att samlas kring en levande lägereld. Har du den mysfaktorn hemma eller känner du den ursprungliga ur-längtan till att skaffa en levande eld?

Visst finns det vackra digitala alternativ och elektriska brasor som ser fina ut och verkligt realistiska. Dock har de inte samma ursprungliga kraft och hypnotiserande effekt på oss som den eld du kan skapa med hjälp av en öppen spis i Stockholm. Har du redan en kamin eller öppen spis i hemmet eller drömmer du om att införskaffa en?
Det är något alldeles speciellt med levande eld. Något som väcks inom vårt innersta väsen och talar till våra gener. Vi dras till den livgivande och värmande elden och den skapar en trygghetskänsla som härstammar från många, många år sedan då vi inte överlevde utan just en levande eld.

En vacker brasa att samlas kring

Sedan urminnes tider har människor samlats runt lägerelden och så fungerar det än idag. Oavsett om du är på hajk och grillar korv med dina vänner eller om du värmer dig framför en öppen spis med din älskling. Att titta djupt in i de fladdrande lågorna och tömma skallen för en stund ger en helt ny energi och väcker din egen inre låga.
När du inreder exempelvis ett vardagsrum med en öppen spis eller eldstad av annat slag så väljer du att placera den centralt i rummet. Få andra inredningsdetaljer får en så central plats och spisen kan till och med lyckas konkurrera ut tvn.