Kategorier
Flytt

Flyttfirma Stockholm – tips och råd om flyttar 

I den här texten har vi samlat råd och tips från en flyttfirma i Stockholm och vi hoppas att vi, genom dessa, kan ge dig en smidigare flytt den dagen du ska flytta. Tyvärr så kan man se att många privatpersoner underskattar vilket enormt arbete som ligger bakom en lyckad flytt – och där man samtidigt också tenderar att överskatta sin egen förmåga att både bära och att planera kring logistiken.

 Ett tips är därför att man försöker vara lite ärlig mot sig själv inför flytten och ställa sig frågan om man verkligen klarar av den? Om man tvekar så är det lika bra att anlita en flyttfirma i Stockholm direkt. 

Det är inget nederlag att göra så. Tvärtom: det är ett moget beslut – och dessutom så bär det inga extrema kostnader. En flyttfirma i Stockholm är, tvärtemot vad många tror, faktiskt väldigt prisvärt och då i synnerhet med tanke på Rut-avdraget. Med det sagt, här kommer våra tips: 

  • Boka och förbered. Se alltid till att ha dukat av bordet gällande administration innan flyttdagen. Det gäller försäkringar, abonnemang, medlemskap och att exempelvis hyra en flyttbil och ordna med kartonger. Du bör även se till att ha packat allt innan flytten. Gällande kartonger så är det något du kan hyra hos en flyttfirma i Stockholm
  • Bär på rätt sätt. Hur många skadar sig i samband med en flytt? För många! Problemet är att man lyfter fel och lyfter för tungt. Se till att använda dina starka muskler och lyft med ben och rumpa. En flytt är ingen styrketävling – det handlar mer om kondition än om att visa sig stark. Använd handskar och ett par bra kängor. Ska ni lyfta tungt? Gör det som en enhet: arbeta tillsammans och använd gärna remmar för att fördela vikten rätt. 
  • Packmästare. En effektiv flytt får man genom att packa bilen rätt – och för detta krävs en person som sköter uppgiften. Några bär ner allting till bilen – och personen som är packmästare organiserar och stuvar in bohaget.