Kategorier
Okategoriserade

Pianoflytt Stockholm – tips och råd 

Dags att genomföra en pianoflytt i Stockholm? Om du står inför detta projekt så har du också en ganska stor utmaning för dina fötter. Dels så handlar en pianoflytt i Stockholm om en fysisk ansträngning där minsta felsteg kan innebära stora skador på både ditt instrument och på dig och de andra som bär. 

Dels så handlar det även om en utmaning sett till att det handlar om ett värdefullt instrument där minsta skada kan omöjliggöra en fortsatt användning – och dels också sänker värdet enormt mycket. 

Här nedan tänkte vi, genom att rada upp några tips och råd, ge dig lite mer kunskap och underlätta din kommande pianoflytt i Stockholm. Enligt följande: 

  • Mät innan. Kommer pianot att få plats genom alla dörrar, genom alla passager, genom trapporna och in i bilen? Mät innan och slipp en massa överraskningar. Kolla även vikten på pianot så att ni inte transporterar med övervikt. 
  • Kommunikation. Om ni ska lyfta ett piano på egen hand så bör ni A) använda bärremmar och B) kommunicera med varandra genom hela projektet. En pianoflytt kan inte genomföras utan en rak och öppen kommunikation. Prata om hur det går, ta pauser och se till att alla orkar. Bärremmar gör att vikten fördelas jämnt, något som också gör att ni kan lyfta tillsammans oavsett längd. 
  • Professionell hjälp. Det finns företag som erbjuder en pianoflytt i Stockholm som en unik tjänst. Det kan definitivt finnas ett värde i att välja den lösningen. Du garanteras professionell hjälp som bygger på en omfattande riskbedömning och där man ibland exempelvis använder en kran snarare än att bära med mankraft. Du kan använda ditt Rut-avdrag för detta och dra av halva kostnaden för arbetet. Väljer du denna lösning så se dock till att kolla upp försäkring samt ring några referenser för att säkerställa kvalitet.